Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,03
  • EURO
    %-0,08
  • ALTIN
    %0,06
  • BIST
    %-0,25
Çikolatalı Alman Pastası

Çikolatalı Alman Pastası

Çikolatalı Alman Pastası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 5 su kadehi un
  • 10 gr kuru maya
  • 2 yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kadehi süt
  • 1 çay kadehi su
  • 1 çay kadehi toz şeker

Krema için

  • 3 su kadehi süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 1 koli vanilya
  • 1 su kadehi tozşeker

Üzeri için

  • 150 gr bitter çikolata
  • 3/4 çay kadehi krema
  • İnce çekilmiş Antep fıstığı

Çikolatalı Alman Pastası Nasıl Yapılır?

  • Kek için, unu bir kaba alıp şeker ve tuz ile harmanlayın ve ortasını havuz gibi açın. İçine maya, yumurta, yoğurt, su, süt ve yumuşatılmış tereyağı ilave edin.
  • Unu kenarlardan alıp yavaş yavaş ilave ederek yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve hamurların üzerine hafifçe bastırarak tepsiye yerleştirin. Üzerini örterek mayalanmaya vazgeçin. 175 dereceye ayarlanmış fırında pişirin.
  • Krema için, yumurta sarısı, süt, un, şeker ve vanilyayı bir tencerede koyulaşıncaya kadar pişirin. Arada karıştırarak soğumaya vazgeçin.
  • Krema sıkma torbasına doldurun. Kekleri enlemesine ortadan kesip kremayı içlerine sıkın.
  • Krema ve çikolatayı beraber eritin. Keklerin üst kapaklarını tel ızgara üzerine dizin. Sosu üzerlerine dolaştırıp fıstık serpiştirin ve soğumaya vazgeçin. Soğuyan pastaların kapaklarını kapatın.
  • Dilerseniz, çikolatayı eritmek yerine konut imali çikolata sosu da kullanabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Çikolatalı Alman Pastasının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Hamuru hazırladıktan sonra üzerini örterek 10 dakika dinlendirebilirsiniz.
  • Hamur harcında topaklanmalar olursa, bir kere mikserden geçirin.
  • Pastanın pofuduk olması için, bir tutam kabartma tozu ve karbonat ekleyebilirsiniz.
  • Pastanın denk pişmesi için fırını evvelden ısıtın. Bir taraf daha fazla piştiyse, üst kısmını folyo ile kapatarak pişirme harekâtına devam edebilirsiniz.
  • Dilerseniz, kremanın üzerine meyve dilimleri ilave edebilirsiniz.

1 Porsiyon Çikolatalı Alman Pastası Kaç Kaloridir?

Çikolatalı alman pastasının bir porsiyonu, takribî 230 kaloridir. Karbonhidratlı bir tatlı olduğu için minik porsiyonlarla harcanması önerilir.

Özel günlerde hazırlayabileceğiniz pasta tarifleri arıyorsanız, Türk mutfağına has bir lezzet olan bisküvili pasta tarifine göz atabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın