Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,22
  • EURO
    %0,94
  • ALTIN
    %-1,21
  • BIST
    %0,94
Çikolatalı Ahududulu Ve Limonlu Mini Cheesecake

Çikolatalı Ahududulu Ve Limonlu Mini Cheesecake

Çikolatalı Ahududulu Ve Limonlu Mini Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kutu yulaflı bisküvi
  • 100 gram tereyağı
  • 400 gram labne
  • 1 su kadehi şeker
  • 1 kutu krema Biz kendi yaptığımız kremayı kullandık. bunun için 400 gram süt kaymağını blender ile çok az çırpıyoruz, çok çırparsanız topaklanmalar olur
  • 1 kutu vanilya
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı darı nişastası
  • Yarım su kadehi dondurulmuş ahududu
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 limonun suyu
  • Limon kabuğu rendesi
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • çay kaşığının ucuyla zerdeçal Renk vermesi için
  • 2.5 yemek kaşığı krema
  • 40 gram bitter çikolata

Çikolatalı Ahududulu Ve Limonlu Mini Cheesecake Tarifi Yapılışı

  1. Tabanı için; rondoda sürüklediğimiz bisküvileri erittiğimiz tereyağı ile karıştırıyoruz.
  2. Cupcake kalıplarının tabanlarına 1. 5 yemek kaşığı koyup kadehle bastırıyoruz.
  3. Peynir dolgusu için; labneyi krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
  4. Şeker, krema ve vanilyayı ilave edip iyice karıştırıyoruz.
  5. Daha sonra yumurtaları teker teker ilave ederek karıştırmaya devam ediyoruz. Son olarak nişastayı da ilave ederek karıştırıyoruz.
  6. Hazırladığımız peynir dolgusunu, bisküvi tabanlarının üzerine denk bir biçimde paylaştırıyoruz.
  7. Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika kadar pişiriyoruz. Pişirdikten sonra 30 dakika, fırının kapağı yarı sarih olacak biçimde dinlendiriyoruz.
  8. Ahududulu sos için; ahududu ve pudra şekerini minik bir teflon tavaya koyuyoruz.
  9. Kısık ateşte kaşıkla ezerek jel kıvamına gelene kadar pişiriyoruz. Kıvam aldıktan sonra ocaktan alıp soğumaya vazgeçiyoruz.
  10. Limonlu sos için; tüm malzemeleri minik bir teflon tavaya alıp kısık ateşte kıvam alana kadar pişiriyoruz. Kıvam aldıktan sonra ocaktan alıp soğumaya vazgeçiyoruz.
  11. Çikolatalı ganaj için; kremayı ocağa alıp kaynama noktasına gelene kadar ısıtıyoruz.
  12. Isındıktan sonra ocağın altını kapatıp çikolatayı ilave ediyoruz ve iyice karıştırıyoruz.
  13. Daha sonra soğumaya vazgeçiyoruz.
  14. Soğuyan sosları, hazırladığımız cheesecake’lerin üzerine koyuyoruz.
  15. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra dilediğimiz gibi süslüyoruz.Afiyet olsun!!!.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın