Çikolata Ve Süt Soslu Kakaolu Baton Kek Tarifi İçin Malzemeler
2 yumurta
1 buçuk çay kadehi şeker
1 buçuk çay kadehi süt
1 çay kadehi akışkan yağ
1 yemek kaşığı dolusu kakao
1 koli vanilya
1 koli kabartma tozu
3 çay kadehi un
1 su kadehi soğuk süt
1 koli hazır çikolata sos
Üzerindeki miktardan azıcık az süt
Veya 1 koli akışkan krema 1 koli sütlü çikolata ile ganaj yapıp kullanabilirsiniz. yada yalnızca sütlü çikolata eritip kaplayabilirsiniz. her hali bir birinden lezzetli olacaktır.
Çikolata Ve Süt Soslu Kakaolu Baton Kek Tarifi Yapılışı
İlk olarak her kek tarifinde yazıyorum. Yumurta ve şekeri ne kadar çok çırparsanız kekiniz o kadar yumuşak ve lezzetli olur. Yumurta ve şekeri köpüklü bir kıvam alana kadar çırpıyoruz.
Üzerine yağ, süt, kakao ilave edip karıştırıyoruz.
Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip hoşça karıştırıyoruz.
Yağladığımız ve unladığımız baton kalıbımıza döküyoruz. Baton kalıp yoksa ufak bir borcam filan da olabilir. Seçim sizin.
170 derece fanlı ayarda 35 40 dk arasında pişiriyoruz.
Pişen kekimizi kurdan testi yapıp alıyoruz.
Fırından çıkarınca bi 3 dk sonra soğuk sütü üzerine esin biçimde döküyoruz.
Daha sonra azıcık dinlendirip kenarını bıçak ile takviyeci olarak kalıbımızı ters çevirip çıkarıyoruz.
Üzerine hazırladığımız çikolata sosunu dolaştırıp süslemesini yapıp servis yapıyoruz.
Dilerseniz krema ve çikolata ile ganaj yapabilirsiniz. Yada yalnızca sütlü çikolata eritip dış kısmını katlayabilirsin. Her hali hoş olacaktır.