Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Çikolata Ve Kremanın Şahane Uyumu Tabiki Profiterol

Çikolata Ve Kremanın Şahane Uyumu Tabiki Profiterol

Çikolata Ve Kremanın Şahane Uyumu Tabiki Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 100 gram tereyağ
  • 1 vanilin
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tutam tuz
  • 3 yumurta
  • 400 ml süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 vanilin
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 100.ml sıvı krema
  • 400 ml süt
  • 1 çay bardağı su
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım paket çikolata

Çikolata Ve Kremanın Şahane Uyumu Tabiki Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. 1 su bardağı suyu ocağa alalım kaynasın. İçine tereyağı ekleyelim erisin.
  2. Sonra 1 su bardağı un ,vanilya, tuz ve şekeride ekleyip tahta kaşık veya spatula ile karıştıralım.
  3. Hamurun toplanıp pürüzsüz kıvama gelene kadar karıştıralım. Birkaç dakika alır.
  4. Sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  5. Soğuyan hamura yumurtaları teker teker ekleyip karıştıralım.
  6. Yumurtanızın büyüklüğüne göre değişir.
  7. Hamurunuz bıraktığınız yerde hemen yayılmamalı, kalmalı sıkma torbası veya tatlı kaşığı ile aralıklarla fırın tepsisine dizelim.
  8. Önceden ısınmış 180 derece fırında 40 dk civarı pişecek.
  9. Kabarıp iyice kızardığından ve içininde pişmiş olduğundan emin olduktan sonra fırını kapatalım ama fırından çıkarmayalım.
  10. 20 dk civarı fırında kalsınki yumuşamasın.
  11. Kreması için tereyağ , vanilya ve krema harici tencerede kaynatalım. Koyu kıvamlı olacak.
  12. Ocağı kapatacağımız zaman vanilya tereyağ ekleyip ocağı kapatalım. Soğumaya alalım.
  13. Soğuduktan sonra içine kremayı ekleyip çırpalım. Kremamız hazır.
  14. Çikolata sos için çikolata ve tereyağ harici kaynatalım.
  15. Kaynayan sosa çikolata ve tereyağı ekleyip ocağı kapatalım.
  16. Sıcağı ile çikolatanın erimesini sağlayalım.
  17. Fırından çıkan soğuyan profiterol hamurlarımızı ister keserek ister sıkma torbası ile kremayı içine sıkalım.
  18. Soğuyan çikolata sosuda üzerine gezdirdikten sonra servise hazır.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın