Hindistan cevizi, tercihe göre antep fıstığı tozu, pasta süsleri
Kürdan
Çikolata Topu Tarifi Nasıl Yapılır?
İlk olarak bisküvilerimizi rondodan geçirerek toz haline getiriyoruz.
Sonra ocağımıza margarini alarak güzelce eritiyoruz.
Margarin eridikten sonra yavaş bir şekilde sütü ekliyoruz.
Süt ile birlikte biraz kaynadıktan sonra yavaş yavaş şekeri de ilave ediyoruz. Ve birlikte pişiriyoruz.
Piştikten sonra biraz soğuması için kenara alıyoruz.
Kenara aldıktan sonra ara ara karıştırmamız gerekiyor.
Üstünün kurumaması için. Bisküvilerin içine de kakaoyu ekliyoruz.
Sonra yavaş yavaş margarin karışımını ekliyoruz ve yoğuruyoruz. Kıvam aldıktan sonra yuvarlak top haline getiriyoruz.
En son hindistan cevizi veya diğer süslere batıyoruz ve kürdanı da batırdıktan sonra hazır. Not:eğer kıvamı yumuşak sevmiyor iseniz süsleme bittikten sonra buzdolabında dinlendirebilirsiniz. Herkese afiyet olsun.