İlk düzeyde bisküvi hamurunu hazırlayın. Tereyağı, şeker, yumurta, un, kabartma tozu ve kakaoyu yoğurup hamur kıvamına getirin.
Azıcık güç derlenen, sert bir hamur olacak, sabırla yoğurmaya devam edin. Hamuru bisküvi inceliğinde açarak tepsiye yayın.
Fırın tepsisine yağlı kağıt sermek basitlik sağlayacaktır. Bu düzeyde merdane kullanabilirsiniz.
Biçimi ehemmiyetli değil, piştikten sonra bisküviyi tekerrür dağılacağız. Çatalla hamura bolca delik açtıktan sonra, 180 dereceye ayarlı fırında takribî yarım saat pişirin.
Bisküviyi hakimiyetli olarak pişirin, hamur bisküvi sertliğine erişmeden fırından çıkarmayın.
Bisküvi soğuduktan sonra ister elinizle, ister blender ’da neredeyse un haline gelecek biçimde parçalayın.
Ganajı hazırlamak için; kremayı sos tenceresine alıp, kısık ateşte ısıtın. Kaynama noktasına gelmeden ocağı kapatıp çikolataları ilave edin, iyice karıştırıp kremayı soğutun.
Son düzeyde ayrıldığınız bisküvinin üzerine kremayı ve öbür malzemeleri ilave ederek tüm malzemeyi hamur yoğurur gibi ezerek karıştırın.
Üzerine elmayı ve portakalın kabuğunu rendeleyin. Muz, tarçın, Hindistan cevizi ve cevizi ilave edip karıştırdıktan sonra azıcık ele yapışır, yumuşak bir karışım elde edin.
Buzlukta dondurup dinlendirdikten sonra karışımı top top şekillendirin. Yine buzlukta dinlendirin. Toz Hindistan cevizi veya toz Antep fıstığına bulayıp servis edebilirsiniz.