Çikolata Sosu Bol Profiterol Tarifi İçin Malzemeler
1 su kadehi su
1 su kadehi un
125 gram margarin
4 adet yumurta
2.5 su kadehi süt
4 yemek kaşığı un
1 su kadehi şeker
1 yumurta
1 kutu
Çikolata sosu
Çikolata Sosu Bol Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?
Hamurumuzu ilk başta yapalım. Tenceremize suyu ve margarini koyarak kaynatalım. Kaynayan karışıma unu ilave ederek iyice karıştırıp pişirelim 3-4 dakika kadar.
Hamuru kapatıp 15 dakika sonra yumurtaları teker teker kırıp iyice karıştırıp sonra öteki yumurtamızı kıralım.
Yumurtalardan sonra yapışık bir hamur elde edeceğiz. 10-15 dakika tekerrür dinlendirdiğimiz hamuru yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize ceviz büyüklüğünde koyalım.
İster kaşıkla ister sıkma torbasıyla bu harekâtı yapabilirsiniz. Evvelden 180 derecede ısıttığımız fırınımızda 40 dakika kadar pişirelim. Kendi fırınınızın pişirme ayarına göre o vakti ayarlayın her fırın aynı zamanda pişirmeyebiliyor.
Krema için tam malzemeleri vanilya hariç tencereye alıp karıştırıp pişirelim. Pişen kremanın içerisine vanilyayı ilave edip soğuması için bekleyelim.
Pişen hamurların içine ister sıkma torbasıyla isterseniz de hamuru ikiye bütün parçalamadan kesip arasına kaşıkla kremayı koyup kapatalım. En üste pişirdiğimiz çikolata sosunu dolaştırıp servis yapabilirsiniz afiyett olsun.