Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,15
  • EURO
    %-0,11
  • ALTIN
    %0,19
  • BIST
    %1,15
Çikolata Soslu Ve Portakal Kabuklu İrmik Tatlısı

Çikolata Soslu Ve Portakal Kabuklu İrmik Tatlısı

Çikolata Soslu Ve Portakal Kabuklu İrmik Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 portakal
  • 4 su kadehi süt
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su kadehi irmik
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • Yarım su kadehi badem
  • 2 yumurta
  • 100 gr bitter çikolata

Çikolata Soslu Ve Portakal Kabuklu İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Lezzet’in yemek tarifleri ile olduğu gibi tatlı tarifleri ile de beğendiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Portakalları rendeleyin. Orta boy bir tencerede süt, şeker, irmik ve portakal kabuklarını karıştırarak pişirin. Soğumaya vazgeçin. Soğuduktan sonra içine yumurtaları, hırpalanmış bademleri ve kuşüzümünü ilave edip mikserle çırpın. Dilediğiniz biçimli bir kalıbı suyla nemlendirin. Muhallebiyi kalıba aktarıp buzdolabında soğutun. Bitter çikolatayı kocaman parçalar biçiminde kırıp bir sırça kasenin içine alın. Sırça kaseyi içinde kaynar su bulunan bir kabın üzerine yerleştirin. Çikolatayı karıştırıp eritin. Buzdolabından çıkardığınız muhallebiyi ters çevirerek düz bir tabağa yerleştirin. Erimiş çikolatayı tatlının üzerine dolaştırarak dökün. Kalan portakal kabuklarını üzerine serpip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın