Lezzet’in yemek tarifleri ile olduğu gibi tatlı tarifleri ile de beğendiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Portakalları rendeleyin. Orta boy bir tencerede süt, şeker, irmik ve portakal kabuklarını karıştırarak pişirin. Soğumaya vazgeçin. Soğuduktan sonra içine yumurtaları, hırpalanmış bademleri ve kuşüzümünü ilave edip mikserle çırpın. Dilediğiniz biçimli bir kalıbı suyla nemlendirin. Muhallebiyi kalıba aktarıp buzdolabında soğutun. Bitter çikolatayı kocaman parçalar biçiminde kırıp bir sırça kasenin içine alın. Sırça kaseyi içinde kaynar su bulunan bir kabın üzerine yerleştirin. Çikolatayı karıştırıp eritin. Buzdolabından çıkardığınız muhallebiyi ters çevirerek düz bir tabağa yerleştirin. Erimiş çikolatayı tatlının üzerine dolaştırarak dökün. Kalan portakal kabuklarını üzerine serpip servis yapın.