Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,07
  • EURO
    %0,14
  • ALTIN
    %0,02
  • BIST
    %1,15
Çikolata Soslu Ve Ayvalı Tatlı

Çikolata Soslu Ve Ayvalı Tatlı

Çikolata Soslu Ve Ayvalı Tatlı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 ayva
  • 2 çay kadehi toz şeker
  • 2 su kadehi su
  • 1 koli vanilya

Tabanı için

  • 1 koli tuzsuz peksimet
  • 2 su kadehi toz şeker
  • 2 su kadehi sıcak su

Muhallebi için

  • 1 litre süt
  • 1 su kadehi un
  • 1 su kadehi toz şeker
  • 2 koli vanilya
  • 2 parça damla sakızı

Sos için

  • 1 koli çikolatalı sos
  • 1 koli bitter çikolatalı sos
  • 4 su kadehi süt

Süslemek için

  • File badem
  • Toz Antep fıstığı
  • Taze meyve

Çikolata Soslu Ve Ayvalı Tatlı Nasıl Yapılır?

Ayvaların kabuklarını atayıp küp biçiminde doğrayın. Şeker, su, vanilya ile beraber tencereye alın ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Peksimetleri dikdörtgen bir kalıbın içine tek gizeme biçiminde dizin. Toz şekeri tencereye alıp orta ateşte eriyinceye kadar bekletin. Şeker tamamen eriyip karamel rengi alınca 2 su kadehi suyu ilave edin ve birkaç dakika kaynatın. Kepçe ile peksimetlerin üzerine dolaştırarak dökün. Ayvaları kevgirle alıp suyunu süzdürerek peksimetlerin üzerine yayın. Muhallebi için süt, un, seker ve vanilyayı karıştırıp orta ateşte muhallebi kıvamında pişirin. Damla sakızlarını ilave edip eriyinceye kadar karıştırın ve ocaktan alın. Mutfak robotunda ılınıncaya kadar çırpın. Muhallebiyi ayvaların üzerini kapatacak biçimde dökün. Çikolata soslarını tencereye aktarın. Sütü azar azar ilave edip karıştırın. Orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin ve muhallebinin üzerine dökün. Oda sıcaklığına gelince üzerini streç folyo ile kapatarak 1 gece buzdolabında bekletin. Dilimleyip taze meyve, file badem ve Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın