Malzemeler
Tabanı için
Muhallebi için
Sos için
Süslemek için
Ayvaların kabuklarını atayıp küp biçiminde doğrayın. Şeker, su, vanilya ile beraber tencereye alın ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Peksimetleri dikdörtgen bir kalıbın içine tek gizeme biçiminde dizin. Toz şekeri tencereye alıp orta ateşte eriyinceye kadar bekletin. Şeker tamamen eriyip karamel rengi alınca 2 su kadehi suyu ilave edin ve birkaç dakika kaynatın. Kepçe ile peksimetlerin üzerine dolaştırarak dökün. Ayvaları kevgirle alıp suyunu süzdürerek peksimetlerin üzerine yayın. Muhallebi için süt, un, seker ve vanilyayı karıştırıp orta ateşte muhallebi kıvamında pişirin. Damla sakızlarını ilave edip eriyinceye kadar karıştırın ve ocaktan alın. Mutfak robotunda ılınıncaya kadar çırpın. Muhallebiyi ayvaların üzerini kapatacak biçimde dökün. Çikolata soslarını tencereye aktarın. Sütü azar azar ilave edip karıştırın. Orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin ve muhallebinin üzerine dökün. Oda sıcaklığına gelince üzerini streç folyo ile kapatarak 1 gece buzdolabında bekletin. Dilimleyip taze meyve, file badem ve Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.