Çikolata sosu için
Yapılışı
Pirinci yıkayıp yarım saat tuzlu sıcak suda bekletin ve süzün. Küçük tencereye sütü dökün, üzerine jelatini veya jöleyi ilave edin. Jelatinler yumuşayıncaya kadar 1 dakika bekletin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak jelatinleri eritin. Şekeri ilave edip bir süre karıştırın. Ardından pirinci koyup yumuşayıncaya kadar pişirin.
Tencereyi ateşten alıp yumurta akı kıvamına gelene kadar soğutun. Tencerenin kapağını kapatıp soğutun.
Çikolata sosu için kakao ve şekeri küçük bir tencereye koyun. Ayranı ilave edip karıştırın. Orta ateşte biraz pişirin ve ateşten alın.
Soğuyan sütlacı servis tabaklarına ters çevirin. Üstüne hazırladığınız çikolata sosunu dökün. Kıyılmış bademle süsleyin. Dilerseniz Hindistan cevizi ve tarçınla servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.