Badem ve fındığı tavada yağsız olarak kavurun. Soğuduktan sonra mutfak robotunda ezerek parçalayın havanda da ezebilirsiniz. Bal, pudra şekeri ve 3 yemek kaşığı suyu ufak bir tencereye alıp 1 dakika karıştırarak ısıtın. Yumurta aklarını kuru bir sırça kaseye alıp mikserle kar gibi olana kadar çırpın. Çırpmaya devam ederken ballı şurubu azar azar ilave edip çırpmaya devam edin. Takribî 4 dakika çırpın. Fındık, badem ve ince kıyılmış portakal kabuğu şekerlemesini ilave edip spatula ile karıştırın. 280 ml kremayı ilave edip spatula ile karıştırın. Derin dondurucuya dayanıklı 8 kasenin içini streç film ile kaplayın. Pasta malzemesini kaselere aktarın. Derin dondurucuda 4-5 saat bekletin. Kalan 140 ml kremayı ufak bir tencereye alıp kaynama noktasına gelmeden ısıtın. Üzerine bitter çikolatayı ilave edip karıştırın. Derin dondurucudan çıkardığınız pastayı kaseden ters çevirip servis tabağına alın. Üzerine çikolatalı sosu dolaştırıp servis yapın.