Çikolata Soslu Portakal Kabukları Çam Ağaçlarım Tarifi Nasıl Yapılır?
Portakalları sirkeli suda 30 dk kadar bekletelim , hoşça yıkayalım.
Kabuklarını dilimler halini atayalım.
Sebze dilimleyici ile çam biçimini vererek keselim.
Bol su içinde bir gün bekletelim ertesi gün suyunu süzüp tekerrür bol soğuk su koyarak ocağa alalım 10 dk kaynatalım.
Kaynayan kabukları süzelim , tekerrür soğuk su ilave edip kaynatalım. Bu harekâtı toplamda 3 kez yapalım.
Son süzme operasyonundan sonra şekeri suyu portakal suyunu ve limon suyunu ilave edelim.
Hakimiyetli bir biçimde portakal kabukları şerbeti çekinceye kadar kaynatalım dikkat edin çok kaynarsa şeker ağdalaşır ve kabuklar sertleşir orta ateşte pişirelim arada hafif karıştıralım.
Pişen kabukları süzgeç servis kasığıyla süzdürerek alalım benim yarım çay kadehi şerbetim arkasıydı başka bir deyişle bütün denk geldi.