Portakalların kabuklarını soyun. Bir tabağın içine minik minik doğrayın. Portakal dilimlerini servis bardaklarına paylaştırın. Tabakta kalan portakal suyunu bardaklara dökün.
Yumurta aklarını kar halini alıncaya kadar çırpın. Buzdolabında en az 20 dakika bekletin.
Çikolatayı benmari usulü eritip ılınmaya vazgeçin. Çırpılmış yumurta akını ilave edip birbirine yedirinceye kadar karıştırın. Hazırladığınız çikolatalı sosu bardaklara paylaştırıp buzdolabında iyice katılaşıncaya kadar bekletin. Antep fıstığı ve hindistancevizi rendesini serpip servis yapın.
Şefin Yorumu : FAZLA SÜRENİZ YOKSA…
Son derece kolay ve pratik bir tatlı. Şayet fazla süreniz yoksa çikolatayı benmari usulü eritip ılınınca portakalların üzerine dökebilirsiniz.
Afiyet olsun.