Bir pasta tutkunu olarak çikolatalı pasta tariflerine hayır diyebilecek biri düşünemiyorum.İşte bu surattan sizinde hayır diyemeyeceğinize inandığım Çikolata Soslu Pasta Tarifi ni sizlerle paylaşmaya karar verdim.
Benim için özellikle beş çaylarında çayın yanına nefis bir pastanın vermiş oldu mutluluk ve enerji tarif edilemez. Bugün sizler için hem baş çayların da ikram edebileceğiniz hem de özel günleriniz de beğendiklerinizle tatlı bir ziyafet sürükleyebileceğiniz görüntüsü mükemmel, üretimi oldukça basit, lezzeti ise yerinde Çikolata Soslu Pasta Tarifi ni hazırladım Üretimi basit pratik çikolatalı pasta için bizi takip etmeye devam edin. Basit gelsin….
Anekdot: Bu çikolatayı akışkan haldeyken pasta veya keklerin üzerine döküp pasta veya kek örtüsü olarak da kullanabiliriz.
MALZEMELER
2 kahve fincanı toz şeker
3 kahve fincanı koyu renk
kakao
1 çorba kaşığı su
1/2 kahve kaşığı vanilya
1 kahve kaşığı tarçın
Pasta Tarifi
Mutfak robotunda toz şeker, kakao, su, vanilya ve tarçını iyice karıştıralım. Hazırlanan karışımı porselen veya ısıya dayanıklı sırça bir kâseye koyalım. Kâseden daha büyük bir kaba su doldurup kaynatalım. Kaynayan suya içi karışımlı sırça kâseyi oturtalım. Şeker eriyip karışım boza kıvamına gelene dek karıştıralım. Minik kalıplara döküp donmasını bekleyelim. Donan çikolataları şekerliğe koyup misafirlerimize ikram edelim.