Çikolata Soslu Palavracı Tavuk Göğsü Tarifi Nasıl Yapılır?
Evvel tavuk göğsü yapmak gerekiyor bunun içinde bir tane tencereye 125 gram tereyağını alıp eritip üzerine bir su kadehi unu katarak rengi koyulaşana kadar kavurun.
Üzerine 1 lt sütü ilave ediniz koyulaşana kadar bir çırpma teli ile karıştırınız.
Koyulaşmaya başlayınca bir buçuk su kadehi şeker ilave ediniz şeker eriyip koyulaşınca ocaktan alınız ve üzerine bir koli vanilya ilave ediniz ve iyice vanilyayı yedirin.
Kaplara paylaştırınız ve kapların üzerinde 2 parmağa yakın boşluk vazgeçiniz .
İlk sıcaklığı geçince buzdolabında katılaşıncaya kadar bekletiniz ve katılaşınca üzeri için çikolata sos yapalım.
2 yemek kaşığı nişasta, 2 yemek kaşığı kakao, bir buçuk çay kadehi şeker iki buçuk su kadehi süt ,3 yumurta sarısı bunların hepsini bir tencere de çırpma teliyle iyi bir biçimde çırpınız.
Ocağa koyun koyulaşıncaya kadar karıştırınız kıvamı koyulaşınca ocaktan alınız ve içine 100 gram çikolata ve 1 koli vanilya ve bir yemek kaşığı tereyağı ilave ederek çikolata ve tereyağını sosa yedirin.
Ara ara karıştırınız üzeri kabuklanmasın öbür ve buzdolabında bekleyen tavuk göğsünün üzerine kepçe ile paylaştırınız.
İlk sıcaklığı geçince yine buzdolabına koyunuz katılaşınca üzerini istediğiniz gibi süsleyiniz afiyet olsun ….