Merhaba, Türkiye’nin Pratik ve en hoş yemek tarifleri sitesi E-Tarifler takipçileri Çikolata Soslu Krep Tarifi ile sizlerleyiz. Krep severler bu tarife bayılacak, çikolata hangi tarifin içine giriyorsa daha fazla leziz olduğu bir gerçek. Bir çok ülkede olduğu gibi bizde de popüler bir gida, en çok da kahvaltı sofralarına yakışır.sadesi olduğu gibi, meyvalısı da vardır. Krep omletle akrabadır benim için, onun sulu hali oluyor.
Çikolata Soslu Krep lezzetiyle kısa zamanda favorilerileriniz arasına girmeye aday. Kahvaltı sofranız için kısa sürede hazırlayabileceğiniz Kahvaltılık Kolay Salata Tarifini denediniz mi? Hamur işleri kategorisinden Rulo Çörekler (zeytin ezmeli) Tarifi tavsiyemizdir. Kek tarifleri katagorisinden Lokum Kek Tarifi bütün sizin ağzınıza bedel bir tanım. Afiyetle, basit gelsin..
TarifiMalzemeler
3 yumurta
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
3/4 su bardağı un
4 top çikolatalı dondurma
200 gr. sade çikolata
125 mi. krema
30 gr. antepfıstığı
Sütlü Tatlı Tarifi
Yumurtaları çırpın, tereyağını bir kapta eritin. Yumurtayı, tereyağını, sütü ve unu tamamen karıştırın. Bu şekilde sert olmayan bir karışım elde edeceksiniz. Sade çikolatayı benmari usulü eritin. Yani içinde parça çikolataların olduğu kabı, içi sıcak su dolu daha büyük bir kabın içine oturtun. Karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın. Yapışmaz bir tavayı yağlayıp ısıtın. Hazırladığınız karışımdan bir kepçe ip bu tavaya ince bir kat yayınlama. Orta ateş üstündeki tavada şekillenmeye başlayan krepin önce bir tarafını, daha sonra öteki tarafını kızartın. Onu servis tabağına alıp benzer şekilde ikinci krepi kızartın. Karışım bitene kadar bu işleme devam ederek krepleri arkalı-önlü kızartın.Her birini üçgen şeklinde katlayın ve servis yapacağınız tabaklara paylaştırın. Üzerlerine birer top dondurma döşeyin. Erittiğiniz çikolataya, kremayı karıştırın. Bu sosu kreplerin üstüne paylaştırarak dökün. Dövülmüş antep fıstığıyla süsledikten daha sonra da servis yapın.