Çikolata Soslu Kremalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yumurta
1 çay kadehi şeker
1 çay kadehi süt
1 çay kadehi akışkan yağ
2 yemek kaşığı kakao
2.5 çay kadehi un
1 kutu kabartma tozu
1 kutu vanilya
1 su kadehi süt
2 yemek kaşığı kakao
1 su kadehi şeker
1 yemek kaşığı nişasta
Yarım su kadehi akışkan yağ
1 kutu pasta kreması
Çikolata Soslu Kremalı Pasta Tarifi Yapılışı
Öncelikle pasta kremasını kolinin üzerinde yazan tarife göre süt ile çırpıp buzdolabına kaldıralım ardından kekimizi hazırlayalım keki çırpmak için uygun bir kabın içerisine oda sıcaklığındaki 3 yumurtayı kıralım.
Bir çay kadehi şekeri koyup rengi beyaza dönüp iyice köpürene kadar çırpalım. Ardından evvel akışkan malzemeleri ilave ediyoruz yağ ve sütü ilave edip çok kısa tekerrür çırpalım.
Daha sonra un kakao, vanilya ve kabartma tozunu da ilave edip homojen bir kıvam alana kadar iyice çırpalım yağladığımız tart kalıbına kekimizi dökelim.
180 derecede 20-25 dakika hakimiyeti pişmesi için fırına koyalım.
Kekimiz pişerken sosu hazırlamak için minik bir tencereye süt, nişasta, şeker, kakao ve akışkan yağ ilave ederek kaynara gelene kadar çırpma teli ile karıştıralım.
Bir kaynar geldikten sonra söndürelim.
Fırından çıkardığımız sıcak keki yatay olarak bütün ortadan ikiye parçalayalım kek iyice soğuduktan sonra pasta kremasını arasına sürelim 2. Katı üzerine kapatalım ve iyice ılınmış çikolata sosunu üzerine dökelim üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Hazırladığımız pastamızı buzdolabına kaldıralım 3-4 saat veya müddetiniz varsa bir gece dinlendirelim. Afiyet olsun