Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Çikolata Soslu Kremalı Islak Kek

Çikolata Soslu Kremalı Islak Kek

Çikolata Soslu Kremalı Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kadehi toz şeker
  • 1 çay kadehi akışkan yağ
  • 1.5 çay kadehi süt
  • 4 yemek kaşığı toz muzlu puding
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1.5 su kadehi elenmiş un
  • 1 koli vanilya
  • 1 koli kabartma tozu
  • 10 adet slikon kalıp
  • 2 su kadehi süt
  • Yarım çay kadehi akışkan yağ
  • 1.5 çay kadehi toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 koli sütlü çikolata 60 gr
  • 2.5 su kadehi süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 koli sade toz kremşanti
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • Arzuya göre 1 yemek kaşığı toz antep fıstığı

Çikolata Soslu Kremalı Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kekimizin kremasını hazırlıyalım. Tencerenin içine sütü unu nişastayı toz şekeri vazgeçip tel mikserle çırpalım.
  2. Ardından orta ateşte karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin ve ocağın altını kapatın.
  3. Ardından arada karıştırarak kremamızı ılık hale getirelim ve içine toz kremşanti ve antep fıstığını vazgeçip beraber çırpalım.
  4. Ardından buzdolabında birkaç saat soğumaya vazgeçin.
  5. Kekimizi hazırlıyalım. Karıştırma kasenin içine evvel yumurtaları kırın.
  6. Ardından toz şekeri vazgeçip beraber sarih renk alana kadar 2 dakika çırpalım.
  7. Ardından akışkan yağı sütü toz pudingi kakaoyu ,vanilya ve kabartma tozunu ilave edip beraber tel mikserle karıştırın.
  8. Ardından unu hakimiyetli vazgeçip tekerrür tel mikserle karıştırın benim bu kek tarifimde bir buçuk su kadehi un kullandım bütün geldi siz unu hakimiyetli vazgeçin.
  9. Ardından yağlanmış silikon kalıplara kek harcını kalıbın yarısına kadar dökelim.
  10. 180 derecede evvelden ısıtılmış fansız fırında 25 dakika hakimiyetli pişirin.
  11. Kek fırında pişerken sosunu hazırlıyalım. Tencereye sütü toz şekeri akışkan yağı kakaoyu ilave edin.
  12. Ufak parçalar halinde elinizle kırdığınız çikolatayı da ilave edip ardından tel mikserle karıştırın ve ocağın altını açıp orta ateşte karıştırarak çikolata eriyene ve hafif kaynama vaziyetine geçince ocağın altını kapatın ve karıştırarak ılık hale getirelim.
  13. Fırından pişen keklerimizi fırından çıkardıktan ve ılık hale gelince slikon kalıplardan kekimizi çıkarıp borcama dizin.
  14. Keklerin üzerini hafif pipet dayanağı ile daldırıp birkaç delikler açalım.
  15. Sosumuzu iyice içine çeksin diye bu harekâtı yapıyoruz.
  16. Ardından çikolata sosumuzu keklerin üzerine kepçe desteğiyle tüm keklerin üzerine gelecek biçimde sosumuzu dolaştıralım.
  17. Ardından ıslak kekimizi buzdolabında iyice soğumaya vazgeçin.
  18. Ardından buzdolabında beklettiğimiz ve sosunu sürükleyen keklerimizin üzerine hazırlanan kremamız ile süsleyin.
  19. En son üzerine antep fıstığı ile süsleyip servis yapın afiyet olsun. Anekdot su kadeh miktarı 200ml çay kadeh miktarı 110 ml.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın