Öncelikle kekimizin kremasını hazırlıyalım. Tencerenin içine sütü unu nişastayı toz şekeri vazgeçip tel mikserle çırpalım.
Ardından orta ateşte karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin ve ocağın altını kapatın.
Ardından arada karıştırarak kremamızı ılık hale getirelim ve içine toz kremşanti ve antep fıstığını vazgeçip beraber çırpalım.
Ardından buzdolabında birkaç saat soğumaya vazgeçin.
Kekimizi hazırlıyalım. Karıştırma kasenin içine evvel yumurtaları kırın.
Ardından toz şekeri vazgeçip beraber sarih renk alana kadar 2 dakika çırpalım.
Ardından akışkan yağı sütü toz pudingi kakaoyu ,vanilya ve kabartma tozunu ilave edip beraber tel mikserle karıştırın.
Ardından unu hakimiyetli vazgeçip tekerrür tel mikserle karıştırın benim bu kek tarifimde bir buçuk su kadehi un kullandım bütün geldi siz unu hakimiyetli vazgeçin.
Ardından yağlanmış silikon kalıplara kek harcını kalıbın yarısına kadar dökelim.
180 derecede evvelden ısıtılmış fansız fırında 25 dakika hakimiyetli pişirin.
Kek fırında pişerken sosunu hazırlıyalım. Tencereye sütü toz şekeri akışkan yağı kakaoyu ilave edin.
Ufak parçalar halinde elinizle kırdığınız çikolatayı da ilave edip ardından tel mikserle karıştırın ve ocağın altını açıp orta ateşte karıştırarak çikolata eriyene ve hafif kaynama vaziyetine geçince ocağın altını kapatın ve karıştırarak ılık hale getirelim.
Fırından pişen keklerimizi fırından çıkardıktan ve ılık hale gelince slikon kalıplardan kekimizi çıkarıp borcama dizin.
Keklerin üzerini hafif pipet dayanağı ile daldırıp birkaç delikler açalım.
Sosumuzu iyice içine çeksin diye bu harekâtı yapıyoruz.
Ardından çikolata sosumuzu keklerin üzerine kepçe desteğiyle tüm keklerin üzerine gelecek biçimde sosumuzu dolaştıralım.
Ardından ıslak kekimizi buzdolabında iyice soğumaya vazgeçin.
Ardından buzdolabında beklettiğimiz ve sosunu sürükleyen keklerimizin üzerine hazırlanan kremamız ile süsleyin.
En son üzerine antep fıstığı ile süsleyip servis yapın afiyet olsun. Anekdot su kadeh miktarı 200ml çay kadeh miktarı 110 ml.