Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
Benim fırınımda takribî 45 dakikada pişti, sonra hamurun öbür yarısına da aynı harekâtı yapıp pişirelim.
Kremayı hazırlamak için tereyağı ve vanilin hariç öbür malzemeleri tencereye alıp karıştırıp ocağa alalım.
Göz göz oluncaya kadar karıştırarak pişirelim, pişince altını kapatıp tereyağı ve vanilini de ilave edip karıştırmaya devam edelim.
Oda sıcaklığına geldiğinde kremayı buzdolabına kaldırıp dinlendirelim buzdolabında dinlendirmek zorunda değilsiniz ama böyle olunca daha hoş oluyor, o surattan ben dününden kremayı hazırlayıp dolaba kaldırıyorum.
Kremayı buzdolabından çıkarınca iyice çırpalım.
Soğuyan hamurlarımızdan birini kalıba tekerrür koyalım, üzerine kremayı ilave edip hoşça denk biçimde yayalım.
Sonra üzerine pişmiş ve soğumuş olan ikinci hamuru da koyalım.
Bu biçimde streç filme sarıp buzdolabına kaldıralım, en az iki saat dinlendirelim.
Çikolata sosu için çikolata ve tereyağı hariç malzemeleri bir tencerede göz göz oluncaya kadar karıştırarak pişirelim.
Pişince ocaktan alıp çikolata ve tereyağı ilave edip iyice karıştırıp yedirelim.
Sos hazır. Servis edeceğimiz sırada tatlımızın üzerine dökelim ve yayarak üzerini düzenleyelim. servis sırasında dökmemizin sebebi tatlının üst katı yumuşamasın diye, erken dökersek tatlının üst katı bekledikçe yumuşar.