Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Çikolata Soslu Karpatka

Çikolata Soslu Karpatka

Tarifin Öyküsü

Çikolata Soslu Karpatka Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram margarin
  • 1 su kadehi su
  • 1 su kadehi un
  • 1 çimdik tuz
  • 1 çimdik şeker
  • 3 yumurta
  • 3,5 su kadehi süt 700ml
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 7 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 koli vanilya
  • 1 su kadehi süt
  • Yarım su kadehinden azıcık beceriksiz su
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı kakao silme
  • 20/25 gram bitter çikolata
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Çikolata Soslu Karpatka Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Evvel hamuru hazırlayalım, yağı tencereye koyup ocakta eritmeye başlayalım ardından suyu ekleyelim.
  2. Yağ tamamen eriyip bir iki fokurdayınca unumuza ilave edelim ve bir yandan karıştıralım.
  3. Şeker ve tuzu da ilave edip hoşça karıştırmaya devam edelim.
  4. Hamur pişip derlenince ocağın altını kapatalım.
  5. Hamur soğuyunca yumurtaları teker teker kıralım.
  6. Her yumurta ilave edişimizde yumurtayı karıştırarak hamura iyice yedirelim, yedirmeden öbür yumurtayı kırmayalım.
  7. Hamur hazır. Hamuru ikiye ufalayalım. Yağlı kağıt serdiğimiz kalıbımıza hamurun yarısını yayalım.
  8. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
  9. Benim fırınımda takribî 45 dakikada pişti, sonra hamurun öbür yarısına da aynı harekâtı yapıp pişirelim.
  10. Kremayı hazırlamak için tereyağı ve vanilin hariç öbür malzemeleri tencereye alıp karıştırıp ocağa alalım.
  11.  Göz göz oluncaya kadar karıştırarak pişirelim, pişince altını kapatıp tereyağı ve vanilini de ilave edip karıştırmaya devam edelim.
  12. Oda sıcaklığına geldiğinde kremayı buzdolabına kaldırıp dinlendirelim buzdolabında dinlendirmek zorunda değilsiniz ama böyle olunca daha hoş oluyor, o surattan ben dününden kremayı hazırlayıp dolaba kaldırıyorum.
  13. Kremayı buzdolabından çıkarınca iyice çırpalım.
  14. Soğuyan hamurlarımızdan birini kalıba tekerrür koyalım, üzerine kremayı ilave edip hoşça denk biçimde yayalım.
  15. Sonra üzerine pişmiş ve soğumuş olan ikinci hamuru da koyalım.
  16. Bu biçimde streç filme sarıp buzdolabına kaldıralım, en az iki saat dinlendirelim.
  17. Çikolata sosu için çikolata ve tereyağı hariç malzemeleri bir tencerede göz göz oluncaya kadar karıştırarak pişirelim.
  18. Pişince ocaktan alıp çikolata ve tereyağı ilave edip iyice karıştırıp yedirelim.
  19. Sos hazır. Servis edeceğimiz sırada tatlımızın üzerine dökelim ve yayarak üzerini düzenleyelim. servis sırasında dökmemizin sebebi tatlının üst katı yumuşamasın diye, erken dökersek tatlının üst katı bekledikçe yumuşar.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın