Dilerseniz bir çay kadehi damla veya pul çikolata Ben beyaz ve bitter çikolata kullandım
Yarım kutu krema
1 kutu çikolata
Çikolata Soslu Kakaolu Kek Tarifi Yapılışı
Karıştırma kabına yumurta ve şeker ilave edilerek çırpılır. Ardından akışkan malzemeler ilave edilir ve el mikser ile çırpılır.
Kuru malzemeler elenerek karışıma ilave edilir. Ve el mikseri ile pürüzsüz olana kadar karıştırılır.
Konutunuzda varsa 1 çay kadehi parça çikolata veya damla çikolata ilave edilir karıştırılır ve yağlanmış kek kalıbına dökülerek tezgaha bir kaç kere vurulur ve içindeki hava kabarcıkların çıkması sağlanır.
Evvelden ısıtılmış 165 derece fırında 35 dakika pişirilir. Her fırının pişme süresi değişiklik gösterebilir. Kürdan daldırarak kürdanınız pak çıkana kadar pişirin.
Ardından soğuduktan sonra kalıptan çıkarılır. Ganaj için krema sos tavasında ısıtılır.
Isınan kremanın üzerine çikolata ilave edilerek karıştırılır ve krema sıcakken çikolatanın erimesi sağlanır.
Kekimiz soğuduktan sonra hazırlanan ganaj kekin üzerine dökülür ve dilimlenerek servis edilir.