Merhabalar! Çikolatalı İrmik Tatlısı ’nın yapmasının bazı püf noktaları vardır. İlk etapta teflon tencere kullanmanızı öneririz. Süt irmik ve şekeri koyduktan sonra kaynama noktasına gelince dibinin yakalamaması için aralıksız karıştırmanızı öneri ederiz. İrmiğin kıvamında pişmesi için de baloncuklar oluştuğunda ve yoğun bir kıvam olduğunda bunu kavramış olabilirsiniz. Tatlımız pişip kalıba koyduğunuz zaman tamamen soğuduğunu kavradıktan sonra buzdolabına koymanızı öneririz. En az 3-4 saat veya 1 gece bekletilmelidir. Çikolata sosu için de pişirdikten sonra 5-10 dakika sıcaklığı çıktıktan sonra tatlınızın üzerini süsleyebilirsiniz. İsteğe göre fındık, hindistan cevizi, antep fıstığı, hangi malzemeleri seçim edersiniz üzerini süsleyebilirsiniz. Bu püf noktalarına dikkat ederek lezzetli bir Çikolatalı İrmik Tatlısı yapabilirsiniz. Kolay gelsin.
– 1 koli vanilya
– 11 yemek kaşığı toz şeker
– 1 lt süt
– 1 koli fındık
– 12 yemek kaşığı irmik
-1,5 su kadehi süt
-Yarım koli çikolata sosu
İlk olarak sütü tencereye boşaltın. Daha sonra irmik ve ardından toz şekerini ilave edip tatlınız koyulaşana kadar karıştırın. Karıştırarak pişirin İstenilen kıvama geldikten sonra ocağınızın altını kapatın. Vanilyayı üzerine ilave edin. Onu da bir hoş yedirin. Kalıba boşaltmadan evvel soğuduktan sonra rahat çıksın diye kalıbın içerisine çok az su dökün. Her tarafına gelecek biçimde yayın. Tatlınızı istediğiniz rastgele bir kalıba dökebilirsiniz. Kalıba döktükten sonra soğuması için öylece vazgeçin. Çikolata sosunu yapmaya başlayabilirsiniz. Çikolata sosu için sütü bir tavaya alın.
Çikolata sosunu da ilave edip usulca karıştırmaya başlayın. Koyulaşana kadar pişirin. Şimdi çikolata sosu operasyonu bittikten sonra İrmik tatlısını dolaptan çıkarın. Servis tabağına alın. Çikolatayı 10-15 dakika bekletin. Üzerini süslemek için bir kaşık desteğiyle hazırlamış olduğunuz 10-15 dakika kadar beklettiğiniz çikolata sosuyla süsleyin. Daha sonra üzerini fındıkla süsleyin. Şimdi tatlınızı kesin ve servis yapın. Afiyet olsun.