Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,13
  • EURO
    %-0,02
  • ALTIN
    %0,21
  • BIST
    %1,15
Çikolata Soslu Hurma Tatlısı

Çikolata Soslu Hurma Tatlısı

Çikolata Soslu Hurma Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı eritilip ılıtılmış tereyağı
  • 1/2 su bardağı akışkan yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 çay adalȩığı karbonat
  • 1 su bardağı kocaman çekilmiş ceviz içi

Şerbeti için

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 yemek adalȩığı limon suyu

Çikolata Soslu Hurma Tatlısı Ngerçek Yapılır?

  • Derin bir karıştırma kabına yoğurt, tereyağı, akışkan yağ ve şekeri koyarak elinizle iyice karıştırın. İrmik ve karbonatı ilave ederek karıştırmaya devam edin, unu katarak iyice yoğtümörün. Ele yapışmayan, kulak memesi yumuşaklığındaki hamuru 25-30 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Baş parmağınızla hamurun ortasına bastırarak derin bir çukur oluşturun. Bu çukur kısma 1 tatlı adalȩığı kadar ceviz içi doldurup kapatın ve tekerrür yuvarlayın, sonra da baş parmak şeklinde uzatın. Bir rendenin minik gözünün üzerinde bastırarak dış kısmının şekil almasını sağlayın. Hazırladığınız tüm tatlıları yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak sıralayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirip çıkarın.
  • Şerbeti için orta boy tencereye su ve şekeri aktarın. Orta ısılı ateşte şerbet kaynayıncaya kadar pişiltihap. Kaynamaya başlar başlamaz limon suyunu ilave edip birkaç dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğumaya vazgeçin. Sıcak hurma hamurlarını soğuk şerbetin içine atıp, birkaç dakika bekletip şerbetin iyice çekmesini sağlayın. Sonra süzdürerek şerbetin içinden çıkarın. Bir servis tabağına hurma tatlılarını dizin. Üzerine çikolata sosu dolaştırıp servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın