Malzemeler
Dolgu için
Üzeri için
Fırını 180 dereceye ayarlayın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Süt, su, şeker, tuz ve tereyağını tencereye alın ve orta ateşte kaynamaya vazgeçin. Kaynayınca unu bir seferde ilave edip tahta kaşıkla tam hamur haline gelinceye kadar 3-4 dakika karıştırın. Ocaktan alıp hamuru mikser kabına aktarın. 4 yumurtayı teker teker ilave edip mikserle iyice çırpın. Hamuru düz uçlu sıkma torbasına doldurun ve aralıklı olarak tepsiye sıkın. Üzerlerine çırpılmış yumurta sürüp kızarıncaya kadar takribî 20 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya vazgeçin. Çikolatayı ufak parçalara parçalan. Kremayı sos tenceresine alın ve orta ateşte ısıtın. Çikolatayı ilave edip eriyinceye kadar karıştırın. Ocaktan alıp ara ara karıştırarak soğutun. Profiterol toplarını enine ortadan ikiye kesin ve içlerine birer top dondurma yerleştirin. Üzerine çikolata sos dolaştırıp file badem serpiştirerek servis yapın.