Armutların sapını koparmadan kabuklarını soyun. Alt kısmından meyveyi yaralamadan çekirdekli kısımlarını sebze oyacağı desteğiyle çıkarın.
Armutları, kararmamaları için limon dilimleriyle ovun. Toz şeker ve suyu tencereye alıp ateşe oturtun.
Su kaynamaya başlayınca limon suyu, çubuk tarçın ve armutları ilave edin. Armutlar hafif yumuşayıncaya kadar 15-20 dakika pişirin.
Sos için; bitter çikolatayı minik parçalara bcan veril. Krema, çikolata, tereyağı ve sütü tencereye alın.
Kahverengi şekeri ilave edip tahta kaşıkla karıştırın. Çikolata eriyip sos koyulaşıncaya kadar pişirin.
Armutları kevgirle alıp suyunu süzün. Ağız kısmı geniş ayaklı bardaklara yerleştirin. Üzerlerine hazırladığınız çikolatalı sosu dolaştırarak paylaştırın. 5 dakika bilave ettirip servis yapın.