Çikolata Soslu Alman Pastası Tarifi İçin Malzemeler
3 yumurta
1 çay kadehi toz şeker
1 çay kadehi akışkan yağ
1 çay kadehi sut
1 kutu şekerli vanilin
1 kutu kabartma tozu
3 çay kadehi un
4 yemek kaşığı şeker
1.5 yemek kaşığı un
1, 5 yemek kaşığı kakao
1 su kadehi süt
1 su kadehi su
İsterseniz muhallebili de yapabilirsiniz.
Çikolata Soslu Alman Pastası Tarifi Yapılışı
Yumurta ve şeker çırpılır ve öteki malzemeler ilave edilerek kek hamuru hazırlanır.
Evvelden ısınmış 180 derece fırında pişirilir.
Muhallebi için vanilya ve tereyağ hariç tam malzemeler pişirilir ve ocaktan alındıktan sonra vanilin ve tereyağ ilave edilerek tekerrürden karıştırılır.
Soğuyan kek ikiye dağılınır ve ister çikolata sos isterseniz, muhallebi orta kısma sürülür.
Azıcık buzdolabında dinlendikten sonra afiyet olsun