Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Çikolata Soslu Ağlayan Pasta

Çikolata Soslu Ağlayan Pasta

Çikolata Soslu Ağlayan Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su kadehi toz şeker
  • 1 su kadehi süt
  • 1.5 su kadehi un
  • 1 çay kadehi akışkan yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Kabartma tozu
  • Vanilin
  • 1 koli kremşanti
  • 1 su kadehi süt
  • Keki nemlendirmek için 1 su kadehi süt
  • 2 su kadehi süt Daha koyu kıvam için 1.5 koyabilirsiniz.
  • 1 çay kadehi toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • Vanilin

Çikolata Soslu Ağlayan Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım. Öbür malzemeleri de ilave ederek çırpmaya devam edelim.
  2. En son kuru malzemeleri ilave edelim ve karıştıralım.
  3. Dikdörtgen borcama dökerek 180 derecede pişirelim. Piştikten sonra süt ile nemlendirelim.
  4. Çikolata sosu için tüm malzemelerini tencereye alarak kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim. Bekledikçe koyulaşıyor.
  5. Soğumaya vazgeçelim. Kremşanti ve sütü çırpalım ve buzdolabına kaldıralım.
  6. Soğuduktan sonra kekimizin üstüne sürelim. En son soğuyan çikolata sosunu da dökelim. Afiyet olsun

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın