Çikolatayı benmari usulu eritin, benmari usulünü öğrenmeyen dostlar için kısaca anlatmak istiyorum.
Ufak bir tencereye su koyup ısıtın.
Üzerine suya dokunmayacak ufak bir kap koyun ve çikolataları koyup eritin.
Eriyen çikolatayı silikon kalıplara 2 tatlı kaşığı koyup fırça takviyesiyle çikolatayı her yerine sürün. Buzluğa koyup donmasını bekleyin.
Donduğunda ikinci kat çikolata sürün tekerrür donması için Buzluğa vazgeçin. Çikolatayı tek kat yaparsanız kalıptan çıkarırken kırılabilir. Servis yapacağınız zaman kalıplardan çıkarıp kaselere dondurma koyarak servis yapabilirsiniz. Dilerseniz dondurma yerine krema da hazırlayabilirsiniz her ikiside şahane oluyor. Afiyet olsun.