Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,09
  • EURO
    %0,72
  • ALTIN
    %-0,21
  • BIST
    %-3,11
Çikolata Kaplı Portakal Çubukları

Çikolata Kaplı Portakal Çubukları

Çikolata Kaplı Portakal Çubukları Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet portakal kabuğu
  • 1 su bardağına yakın şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 4 adet karanfil
  • 4 damla limon suyu
  • Benmari usulü eritilmiş bitter ve sütlü çikolata

Çikolata Kaplı Portakal Çubukları Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Portakal kabuklarını jülyen doğrayın ve 3 kez 10 dakika süre ile kaynatın (acısı çıksın diye)
  2. Acısı çıktıktan sonra kabukları, şekeri, suyu ve karanfili ekleyip şeffaflaşana kadar kaynatın.
  3. Altını kapatmadan önce limon suyunu ilave edin ve birkaç dakika daha kaynatın.
  4. Daha sonra süzgeç ile portakal kabuklarını süzün. Ve bir saat dinlendirin.
  5. Dinlendirdikten sonra benmari usulü eritilmiş çikolata ile kaplayın ve soğumaya bırakın. Afiyet olsun 🥰.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın