Çikolata Kaplı Pişmaniye Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
125 gram oda ısısında tereyağı veya margarin
1/2 (yarım) su bardağı hindistan cevizi
2 buçuk yemek kaşığı pudra şekeri
1 /2 çay bardağı sıvı yağ
Alabildiği kadar un yaklaşık (3 -3 buçuk su bardağı ) kadar
1 /2 çay bardağı pudra şekeri
1/2 (yarım) çay bardağı hindistan cevizi
350 -400 gram kadar beyaz çikolata
Çikolata Kaplı Pişmaniye Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Geniş bir kabin içine oda sıcağında tereyağını, hindistan cevizini, pudra şekerini ve unu koyup hepsini karıştırınız ve dağılmayan bir hamur yoğurunuz.
Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırınız avuç içinde yuvarlayıp 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üstü beyaz kalacak şekilde pişiriniz.
Fırından çıkan kurabiyeleri sıcağıyla pudra şekeri ve hindistan cevizini karıştırıp içine bulayınız. Tamamen soğuyan kurabiyelerinizi çikolataya bulayınız.
Üzerini pasta şekerleri ile süsleyiniz iyice donuncaya kadar dokunmayın.
Donan kurabiyelerinizi afiyetle yiyiniz. 👉not hindistan cevizi ve putra şekeri lezzet veriyor ama isterseniz sadece çikolataya bulayabilirsinizbirde pişirme süresi fırından fırına değişiyor.