Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Çikolata Kaplı Marzipan

Çikolata Kaplı Marzipan

Çikolata Kaplı Marzipan Tarifi İçin malzemeler

Marzipan için:

  • 70 g toz badem
  • 50 g pudra şekeri
  • 1 yumurta akı

Çikolata kaplaması için:

  • 200 g sütlü çikolata
  • 100 g bitter çikolata

Çikolata Kaplı Marzipan Nasıl Yapılır?

  • Marzipan için toz badem ve pudra şekeri bir kapta harmanlayın. Yumurta akını ilave edip iyice karıştırın. Hazırladığınız marzipandan ufak parçalar alın. Elinizle yuvarlayarak biçim verin. Marzipanları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında 12-15 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya vazgeçin.
  • Çikolata kaplaması için çikolataları kocaman parçalar halinde kırıp, benmari usulü eritin. Soğuyan marzipanları sıcak çikolatanın içine daldırıp çıkarın ve bir yağlı kağıt üzerine alın. Çikolatalı marzipanlar oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına alın. Çikolata donuncaya kadar takribî 2-3 saat kadar bekletin. Soğuk servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın