Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Çikolata Kaplı Lokum Donut

Çikolata Kaplı Lokum Donut

Çikolata Kaplı Lokum Donut Tarifi İçin malzemeler

  • 215 g badem
  • 45 g Antep fıstığı
  • 2 yemek kaşığı ham kakao tozu
  • 2 yemek kaşığı yulaf kepeği
  • 60 ml akçaağaç şurubu
  • 12 adet 180 g çekirdeği çıkarılmış taze hurma
  • 2 yemek kaşığı goji berry

Kaplama için:

  • 200 g eritilmiş bitter çikolata
  • 1 çay kaşığı gül suyu

Üzeri için:

  • Gül yaprağı
  • Kıyılmış Antep fıstığı
  • File badem

Çikolata Kaplı Lokum Donut Nasıl Yapılır?

  • Badem, Antep fıstığı, kakao, buğday kepeği, akçaağaç şurubu, hurma ve goji berryleri bir mutfak robotunda iyice ayrılınana ve karışana kadar çekin. Karışımdan 2 yemek kaşığı kadar alın, top haline getirip hafifçe düzleştirin ve parmağınızı kullanarak ortasına bir delik açın. Yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsiye yerleştirin ve hafifçe sertleşmesi için 20 dakika kadar buzdolabında bekletin.
  • Çikolatayı ve gül suyunu bir kasede karıştırın. Donutları tek tek çikolataya daldırın. Yağlı kağıt serili bir tepsiye yerleştirin ve 4 tanesine gül yaprağı, 4 tanesine Antep fıstığı, 4 tanesine ise file badem serpiştirin. Azıcık buzdolabında bekletip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın