Öncelikle şeker ve yumurtaları beyazlayıncaya kadar çırpıyoruz. Üzerinde çikolata olduğu için azıcık tatlı gelebilir dilerseniz şekerini kendinize göre eksiltebilirsiniz.
Sonra süt ve akışkan yağ ilave edip tekerrür çırpıyoruz. Daha sonra un kabartma tozu vanilin ilave edip çırpıyoruz ve harcımızı yarı yarıya ayırıp ayırdığımız kaba kakao ilave edip çırpıyoruz.
Zebra biçiminde yapacağız keki. İki ayrı harcı yağladığımız kalıba evvel kakaosuz daha sonra kakaolu harçtan azar azar dökerek tüm harcı tamamlıyoruz. 170 derece ısıtılmış fırında 40-45 dakika kadar pişiriyoruz.
Daha sonra benmari usulü eritilmiş sütlü çikolatamızı kekimiz soğuduktan sonra üstüne döküyoruz her yerine gelecek biçimde 2-3 saat dinlendirip servis edebilirsiniz tadı şahane çayın yanına hazır edebilirsiniz dilediğiniz biçimde süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.