Çikolata Kaplı Hindistan Cevizi Topları Tarifi İçin Malzemeler
1 poşet krem şanti
1 su kadehi soğuk süt
Alabildiği kadar hindistan cevizi 200 gr
İsteğe göre azıcık fındık, badem veya çam fıstığı
250 gr sütlü sade çikolata
3 tatlı kaşığı akışkan yağ
Çikolata Kaplı Hindistan Cevizi Topları Tarifi Yapılışı
İlk evvel sütü ve krem şantiyi katılaşana kadar çırpın.
Katılaşan krem şantinin üzerine hindistan cevizini azar azar ilave edin.
Ele yapışmayacak yumuşak kıvama geldiğinde buz dolabına kaldırıp yarım saat kadar dinlendirin dinlenen harcın azıcık daha sertleşmiş olması gerekiyor
Dinlenen hindistan cevizli harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alın isteğe göre içine fındık veya fıstık koyun, elinize yuvarlayın. Buzdolabında tekerrür azıcık dinlendirin.
Sütlü çikolatayı benmari usulü eritin.
Akışkan yağı çikolatayla iyice karıştırın.
Hindistan cevizi toplarını içine daldırıp iyice çikolataya bulayıp çatalla çıkarın ben demir telin üstüne koydum ama donunca alt kısmı demirlere hafif yapıştı, size önerim alüminyum folyonun üzerine koyun ve buzdolabında çikolata donana kadar dinlendirip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.