Çikolata Kaplı Çilek Ve Muzlar Tarifi İçin Malzemeler
150-200 gram ülker kuvertür çikolata (İsteğe göre başka bir çikolata da kullanabilirsiniz ama enn güzel lezzetli olanı bence bu)
10-12 adet orta boy çilek
1-2 adet orta boy muz
Çikolata Kaplı Çilek Ve Muzlar Tarifi Nasıl Yapılır?
Çikolatayı kare kare ayırın bir tabağa alın ve benmari usülü eritin.
Çilekleriniz güzelce yıkayın kafalarını kesin kurulayın ve kafalarına kürdan batırınız .
Muzlarınızıda kesip kürdan batırın.
Çikolata içinde hiç parça kalmayana ve akışkan bir kıvam alana kadar eritmeye devam edin .
Çilek ile muzlarınızı dilediğiniz miktarda çikolataya bulayın ve yağlı kağıt serdiğiniz dondurcuya sığabilecek bir tepsiye özenle dizin.
Hepsini dizdikten sonra isterseniz hemen tadına bakın ama hepsini yemeyin sonra hemen dondurucuya atın ve yaklaşık 15-20 dakika bekleyin sonra afiyetle yiyebilirsiniz inanılmaz lezzetli oluyor.