Muhallebisi için
Yapılışı
Yumuşamış tereyağını sıvı yağla karıştırın. Toz şekeri ilave edin. Yoğurt, kabartma tozu ve vanilyayı da katıp karıştırın. Unu, azar azar ekleyerek kurabiye hamuru kıvamına getirin. Hamuru bir kenarda 20 dakika bekletin.
Muhallebisi için süt, kakao ve çikolatayı ağır ateşte çikolata eriyene dek kaynatın. Küçük bir kapta un, vanilya, toz şeker ve yumurtayı çırpıp bekletmeden çikolatalı karışımın içine ekleyin. Koyu muhallebi kıvamına gelene dek karıştırarak pişirin. Soğuyuncaya dek mikserle çırpın. Bir süre buzdolabında bekletin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tezgahın üzerinde açın. İçine soğumuş muhallebiden 1 tatlı kaşığı kadar koyun. Hamuru ortaya doğru katlayarak yuvarlak top şekli verin. Birleşme yeri alta gelecek şekilde fırın tepsisine sıralayın. Üstüne yumurta sarısını sürün.
175 derece fırında 20 dakika pişirip sıcak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.