İlk olarak yumurta ve şekeri bir kaba alarak beyazlaşana kadar çırpıyoruz.
Daha sonra akışkan yağ, süt, kabartma tozu, şekerli vanilini ve limon kabuğu rendesini ilave edip çırpıyoruz.
Oluşan karışımı 3 denk parçaya ayrılıyoruz.
Birincisini mor un katarak kek kıvamı ilave ediyoruz.
Dilerseniz beyaz unu da birliktesi kullanabilirsiniz : ben tamamını mor unla kıvamlandırdım.
İkinci harcımıza ise bir ölçü su ile açmış olduğumuz kırmızı besin boyasını katıp unla kıvamlandırıyoruz.
Sulandırma yapmazsanız tadında hafif acılaşma olabilir.
Üçüncü harcımızı ise kakao ve un katarak kıvamlandırıyoruz.
Bu biçimde 3 renk hamur elde etmiş oluyoruz.
Tereyağıyla yağlamış olduğumuz kalıplara silikon kap kullanacaksanız yağlama yapmayabilirsiniz fakat ben yapmayı seçim ediyorum yarısına kadar dolduruyoruz ve evvelden ısıtmış olduğumuz 180 °clik fırında pişiriyoruz.
Kekimiz pişip ilk sıcağı çıktıktan sonra kalıplardan çıkartıp soğutuyoruz. Bu esnada benmari usulü beyaz ve bitter çikolatayı eritiyoruz.
Kalıplara bir fırça takviyesiyle kalın bir katman olacak biçimde her yerine sürüyoruz ve soğumadan üzerine kalıptan çıkardığımız keki koyup azıcık kenarlarından sıkıştırıyoruz ki çikolata kekin her yerine temas etsin.
5 dk kadar buzlukta beklettikten sonra kalıplardan çıkarabiliriz : üzerine dilediğiniz gibi süsleme yapabilirsiniz. Ben topping kullandım.