Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,07
  • EURO
    %-0,36
  • ALTIN
    %0,03
  • BIST
    %0,05
Çikolata Havuzlu Yaş Pasta

Çikolata Havuzlu Yaş Pasta

Çikolata Havuzlu Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı maden suyu
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 2.5 su bardağı un( cıvık olabilir biraz ekleme yapabilirsiniz)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Pasta kreması
  • Krem şanti
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • Çikolata sosu
  • 1 su bardağı blenderdan çekilmiş kek

Çikolata Havuzlu Yaş Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri yoğurma kabına alıp blender ile 5 dakika çırpıyoruz.
  2. Yağı, sütü ve maden suyunu karışımımıza ekleyip 2 dakika da öyle çırptıktan sonra 4 yemek kaşığı kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip unu da yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.
  3. Varsa kelepçeli kek kalıbında altına yağlı kağıt sererek, yoksa yuvarlak borcamı, margarinle iyice yağladıktan sonra borcamı unlayarak karışımı döküyoruz.
  4. Önceden 180⁰c ısıtmış olduğumuz fırına tepsiyi koyuyoruz fırına göre 30 -35 dk hazır.
  5. Soğuması için ilk olarak 5 yemek kaşığı çikolata sosunu yarım su bardağı soğuk süt ile tencereye koyuyoruz .
  6. Kısık ateşte kaynayana kadar devamlı karıştıralım, kıvam aldıktan sonra 1- 2 dk daha fokurdadıktan sonra soğumaya bırakalım.
  7. Keke kullanacağımız pasta kremasını ve üzerine kullanacağımız krem şantiyi hazırlayıp dolaba koyalım.
  8. Kekimizi fırından alıp soğumaya bıraktıktan sonra ilk soğu çıkınca başka bir tepsi yardımıyla borcamı ters çevirip keki kalıptan çıkartalım.
  9. Kekin tam köşelerinden yuvarlaklığı bozmadan etrafından keselim ve kesmiş olduğumuz kekin köşe kısımlarını bir kenara ayıralım.
  10. Bir bıçak yardımıyla yada iple kesebiliyorsanız, kekimizi tam ortasından yavaşça keselim üst ve alt taban olmak üzere iki parcaya ayırdıktan sonra kekin alt tabanını yarım su bardağı sütü gezdirerek kekin heryerinin ıslandığına emin olalım.
  11. Dolaba koyduğumuz pasta kremasını sütle ıslattığımız kekin üzerine sürelim.
  12. İkinci yani üst taban olacak kekimizide yarım su bardağı süt ile ıslattıktan sonra diğer kekin üstüne yerleştirelim.
  13. Dinlenmesi için dolaba bıraktığımız krem şantiyi de kekimizin her yerine güzelce yedirelim.
  14. Daha sonra önceden ayırmış olduğumuz kek parçalarını blenderdan geçirelim ve pastamızın üzerine ve yanlarına eşit olacak şekilde serpelim.
  15. Damla çikolatalarla istediğiniz şekli vererek şekillendirebilirsiniz. Ben ♡ yaptım.
  16. Ortasınada soğuyan çikolata sosunu döküp dilediğiniz gibi süsleyerek 1- 2 saat dolapta dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın