Çikolata Ganajlı Ebruli Pasta Tarifi İçin Malzemeler
2 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
1 paket kakao
2 çay bardağı un
80 gram sütlü çikolata
100 gram sıvı krema
Beyaz çikolata
Çikolata Ganajlı Ebruli Pasta Tarifi Yapılışı
Tart kalıbı tereyağ ile yağlanıp, un serpilir ve buzdolabına kaldırılır.
Keki için toz şeker ve yumurtalar beyazlaşıp kabarana kadar çırpılır.
Üzerine süt, sıvı yağ eklenir.
Kabartma tozu, vanilin, kakao ve un ilave edilir.
Mikser ile kısa süreli çırpılır.
Buzdolabından alınan kalıba kek harcı dökülür ve 175 derecelik ısıtılmış fırına gönderilir. Kısa sürede pişecektir çünkü ince bir kek dikkat edin.
Ganaj için çikolata ve krema ocakta karıştırılır fazla ısıtmayın yanar. Soğuduğunda ganaj hazır demektir.
Soğuyan keki servis tabağına ters çevirelim.
Üstüne ganaj dökülür ve beyaz çikolata sıkıp dilediğiniz gibi şekil verip süsleyebilirsiniz. Artık servise hazırdır. Buzdolabında dinlendirirseniz ganaj da donmuş olacaktır. Tadi daha güzel olacaktır. Afiyet olsun.