Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,04
  • EURO
    %-0,06
  • ALTIN
    %-0,04
  • BIST
    %-0,25
Çikolata Fondü

Çikolata Fondü

Çikolata Fondü Tarifi İçin malzemeler

  • 100 gr % 70 Kakaolu Çikolata
  • 100 gr Sütlü Çikolata
  • 160 ml krema
  • Muhtelif meyveler
  • gofret ve kek dilimleri

Çikolata Fondü Nasıl Yapılır?

  • Çikolataları minik parçalara ayırın ve kremayı tencereye alıp kısık ateşte ısıtın.
  • Çikolata parçalarını ilave edip eriyinceye kadar karıştırın.
  • Kremalı çikolatayı fondü kabına alıp muhtelif mevsim meyveleri, gofret ve kek dilimleriyle beraber servis edin. Şimdiden afiyet olsun.

Çikolata Fondü Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kremayı eriteceğiniz tencereyi daha büyük bir kap içerisine koyun ve kabı sıcak su ile doldurun. Bu sayede kıvamı daha acele tutacaktır.
  • Fondünün kıvamı katılaşırsa, içine bir kaşık krema ilave edin ve süratli süratli karıştırın.
  • Fondüyü uzun zaman bekletmeyin, bekledikçe kıvamı koyulaşıcaktır.
  • Fondü üretiminde bitter çikolata kullandıysanız, krema ve süt ile kıvamını açabilirsiniz.

1 Porsiyon Çikolata Fondü Kaç Kaloridir?

Çikolata fondünun bir porsiyonu, takribî 230 kaloridir. Diyabet hastalarının ve kilo hakimiyetinde olanların minik porsiyonlarla harcaması önerilir. Dilerseniz, kek ve kurabiyelerle beraber servis edilen çikolata sosunu da deneyebilirsiniz.

Meyve ve kuruyemişlerle süslenen tatlı tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, çay saatlerinin bırakılmazı haline gelen çikolatalı kurabiye tarifine göz atabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın