Malzemeler
Yapılışı
İlk olarak un geniş bir kap içine elendikten sonra unun ortası el ile çukurlaştırılır ve içine maya, tuz, toz şeker, sıvı yağ ilave edilir ve pürüzsüz bir hamur elde edilinceye kadar iyice yoğrulur. Başka bir kap hafifçe unlanır ve yoğurma işlemi tamamlanan hamur unlanmış kabın içine alınır.
Hamurun üzeri streç film ile kapatılarak mayalanması için 25 dakika kadar bir süre bekletilir. Mayalanma süreci tamamlanan hamurdan parçalar koparılır ve el ile hafif yuvarlak şekilde inceltilir. İnceltilmiş olan hamurun içine bir kaşık yardımı ile yumuşak çikolatadan sürülür ve çikolata sürülen hamurun üzerine aynı boyutlarda inceltilerek açılmış olan bir başka hamur parçası konulur ve hamur kenarlarına bir çatal yardımıyla bastırılarak kapatma işlemi yapılır.
Hazırlık aşaması tamamlanmış olan hamurların her biri uygun bir kızartma tavası içinde bol ve kızgın yağda altın rengi alıncaya kadar pişirilir. Bir tabağa kâğıt havlu serilir ve kızaran pişi hamurları bu tabağın içine alınır. Fazla yağı alınan pişilerin üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir. Afiyet olsun.