Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Çikolata

Çikolata

Tarifin Öyküsü

Çikolata Tarifi İçin Malzemeler

  • Lüzumumuz olacak malzemeler
  • 200 gram biter çikolata tercihen kakao içerikli kuvertür
  • 30 gram fındık içi kavrulmuş
  • 30 gram ceviz içi
  • 20 gram kuru çekirdeksiz üzüm
  • 10 gram yağlı krema
  • 10 gram tuzsuz tereyağı

Çikolata Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Çikolata eritme teknikleri benmari orta boy tencere içine yarısı kadar su koyun, ısınması için altını yakın.
  2. Kuvertür çikolatayı bıçak dayanağıyla doğrayın. Ocağa koyduğunuz su kaynamaya başladığın da olasıysa sırça bir kaba tencereden büyük olmalı çikolata parçacıklarını koyun.
  3. Çikolatayı koyduğunuz kabı, tencerenin üstüne koyun. Spatula dayanağı ile karıştırın.
  4. Erime harekâtı bittikten sonra kenara alın. İçine krema, tereyağı ilave edin, benmari kabında karıştırarak eritmeye devam edin.
  5. 5 dakika buzdolabında bekletin. Vakti çok uzatmayın.
  6. Pişirme kağıdı serili bir tepsi üzerine fındık, ceviz ve kuru üzüm yayarak üst üste gelmeyecek biçimde dizin.
  7. Eritmiş olduğunuz çikolatayı denk bir biçim de üzerine dökün, buzdolabında 2 saat bekletip dondurun.
  8. Kalıp aldıktan sonra ister bıçakla kesin ister elle kırın. Tadınız bol, tuzunuz da kararında olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın