3 su bardağı şeker ve 3 su bardağı syat tencereye aktarıp 10 dakika kaynatın. Ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın.
Tereyağını eritip yoğurma kabına alın. Sıvı yağ, ılık su ve kabartma tozunu ilave edip unu yavaş yavaş ilave edin. Kulak memesinden daha sert bir hamur hazırlayıp 20 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Parçaları oklavayla açıp inceltin. Hamurları bıçakla önce oval Yumurta şeklinde kesin, sonra kenarlarını bıçak dayanağıyla şerit halinde kesin. Hamurun ortasına uzunlamasına ceviz koyup, kesilen kanat gibi parçaları cevizlerin üzerine sağdan sola doğru kapatın. Fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20 dakika pişcerahat. Soğumuş şurubu fırından çıkan tatlıya hiç bekletmeden döküp şerbeti çektikten sonra servis yapın.