Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,01
  • EURO
    %0,31
  • ALTIN
    %0,04
  • BIST
    %0,92
Çift Çikolatalı Kurabiye

Çift Çikolatalı Kurabiye

Bu görüntü haftalardır gözümün önündeydi. Yabancı bir blogda görür görmez tarifi anekdot almıştım ama bir cinsli süre bulamamıştım. Dün Müge’nin kurabiyelerini görünce iş dönüşü mutfağa girdim. Yarım miktar tahinli kurabiye ve bu kurabiyeleri pişirdim.

Sabah kurabiyeden annemlere götürdüğümde annemin kurabiyeyi görür görmez gözleri ışıldadı. Annemin bu cins şeylerle pek arası yoktur hakikatinde. Ama ilk evlenipte yurtdışında yaşadıkları zamanda aynı bu görüntüde bisküviler varmış. Annemin usunda birkaç gündür bu bisküviler geliyormuş. Benim haberim yok natürel ki. Hemen bir tane alıp yemeye başladı. Tek fark, ordakilerin altında ince beyaz bir katman oluyormuş.

Bol çikolatalı olduğu için lezzeti çikolata tutkunlarına yaraşacak biçimde. Ancak şeker ölçüyü daha az olabilirdi bence, 3/4 cup veya az şekerli hoşlananlar için 1/2 cup dahi olabilir.

Kıtır kıtır görüntüsünün altında yumuşak yapılı bir kurabiye. Ben bizzat kıtır kurabiyeleri beğendiğim için keşke ununu daha fazla yakalasaydım kıtır olur muydu acaba diye düşünmeden edemedim.

Çift Çikolatalı Kurabiye

Malzemeler:

  • 1 + 1/2 cup un
  • 1/2 cup kakao
  • 225 gr. yarısı kocaman kıyılmış yarısı ufak kıyılmış ufak kıyılmışlardan 1/4 dü beyaz çikolata olabilir
  • 1/2 cup tereyağı 50-60 gr.
  • 1 cup şeker
  • 2 kocaman yumurta
  • 1 t.k. vanilya
  • 1/2 t.k. kabartma tozu
  • 1/2 t.k. tuz

Hazırlanması:

  • kakao,un,kabartma tozu, tuz bir kapta karıştırılır
  • Kocaman kıyılmış çikolata ile tereyağını benmaride veya microdalga fırında eritilir.
  • Eridikten sonra mikserle çırpmaya başlanır ve üzerine şeker, vanilya ve yumurtasını ilave edilerek orta ayarda çırpılır
  • Üzerine un karışımı eklenir
  • Kıyılmış ufak çikolatalar eklenir
  • 4 cmlik toplar yapılır ve 5 cm aralıklarla dizilir
  • 160 derece fırında 15 dk pişirilir
  • tele alınıp soğutulur

Notlar:

  • Orjinal tarifte un 1 cup tu. Ben 1/2 cup daha aşırıdan ilave ettiğim halde elimle yuvarlayacak kıvamda değildi. İki kaşık desteği ile tepsiye yerleştirdim.
  • Yukarda da yazdığım gibi şeker ölçüyü bir ölçü daha eksiltilmesi daha hoş olur. 3/4 cup kullanabilirsiniz
  • Ben konutta olmadığı için hiç beyaz çikolata koymadım, tamamı bitterdi.
  • Bu un ölçüyü ile tarifi veren blog sahibi nasıl top yaptı öğrenmiyorum. Ben iki kaşık desteği ile yerleştirebildim fırın tepsisine.

Mutfağa hemen girmeme vesile olan Mügenin Kurabiyelerin tarifi ise burada. Sınamanızı ben de öneri ederim.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın