Malzemeler
Yapılışı
1İlk olarak gala çiçeği yapımına başlamadan önce şerbet hazırlanır. Bunun için bir tencereye su, şeker ve limon suyu eklenerek 20 dakika kaynatılır ve daha sonra tencere ateşten alınır.
2Tatlının ana malzemelerini oluşturmak için bir kabın içine margarin, sıvı yağ, taze yoğurt, irmik, yumurta, tuz, sirke, vanilya, kabartma tozu ve kakao konularak karıştırılır. Bu işlemde kakaolu hamurdan bir parça ayrılır.
3Daha sonra kabın içine un ilave edilerek karıştırılmaya başlanır ve hamur kıvamına gelene kadar karıştırma işlemi devam eder.
4Kabın içindeki malzeme hamur kıvamına gelinceye kadar yoğrulur ve hamur biraz dinlendirilir.
5Dinlendirilen hamurdan parçalar koparılarak oklava yardımı ile açılır ve açılan hamurlardan kalp deseni ile kesilir ve daha önce hazırlanmış olan kakaolu hamurdan bir top parçası kadar alınarak kalp şeklinde kesilmiş hamurun üzerine ilave edilir.
6Daha sonra hamur gala çiçeği şeklinde kapatılır ve hamurların hepsine aynı işlem uygulanarak hazırlanan tatlılar tepsiye dizilir.
7Isıtılmış fırında 170 derecelik ısıda tatlılar kızarıncaya kadar pişirilir ve bunlar yapılırken soğumuş olan şerbet tatlının üzerine dökülerek tatlının soğuması beklenir ve tatlı soğuduktan sonra servis edilir. Afiyet olsun.