Kremasını yaparken kalıbımızı buzdolabına kaldırıp azıcık donmasını sağlıyoruz.
Kreması için yumurta ve şekeri 3 dakika devamlı çırpıp beyazlaşıp köpürtüyoruz.
Sonrasında öteki tüm malzemeleri ilave edip kalıbımıza bisküvilerin üzerine döküyoruz.
Bu düzeyde 1. Püf noktamız fırına atmadan evvel kalıbımızın kenarlarını alüminyum folyo ile sarıyoruz. Bunun sebebi kremamızın kenarlarının renk değiştirmemesi için.
Daha sonra 170 derecelik fırına atıyoruz.
Buradaki 2. Püf noktamız ise fırına bir kap içinde su ilave edip fırına sürüyoruz.
Bunun emeli ise su fırında buğulaşıp kremamızın üzerinin çatlamamasını sağlayacaktır.
3. Püf noktamız ilk 10 dakika 180 derece de pişirip sonrasında dereceyi 170 e düşürüp 1 saatte öyle pişirmek. 1 saat koşul olmasa da üzeri yavaş pişinceye kadar 50 dakika kadar pişiriyoruz.
Pişen cheesecake imiz ılıyana kadar fırının kapağı sarih biçimde soğutuyoruz. Bu da çatlamaması için ehemmiyetli bir püf nokta.
Son olarak üzerine meyveli sos hazırlıyoruz. Ben hazır orman meyveli sos kullandım çok yakışıyor.
Hazır kullanmak istemem derseniz kullanacağınız meyveye damak tadına göre 1-1, 5 kadeh şeker ve 2 yemek kaşığı nişasta ilave edip pişirip pelte hazırlayabilirsiniz.
Son olarak üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.