4 paket philadelphia (800 gram) türkiyedekiler için labne peyniri
1 su bardağı toz şeker
3 yumurta
4 yemek kaşığı nişasta
1 paket sıvı krema (200 ml)
Vanilin
1 su bardağı frambuaz
Yarım su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı su
Cheesecake Tarifi Yapılışı
İlk olarak bisküvileri rondodan geçirip tereyağı bir tavada eritin. Tereyağını bisküviyle iyice karıştırıp kalıbın içine önce yağlı kağıt serip sonra yerleştirin.
Bisküvi harcını kaşıkla iyice bastırın ve buzdolabına atın beklesin.
Peynirleri çırpı ile iyice çırpın içine şekeri de ekleyin eriyene kadar çırpın.
Sonra nişastayı ekleyin çırpın biraz daha, sonra yumurtaları, kremayı ve vanilini ekleyip karıştırın tekrar.
Buzdolabından çıkardığınız bisküvili kalıbın içine dökün karışımı ve tezgahın üstüne bir kaç kez kalıbı vurun içindeki kabaran havalar çıksın.
Bir borcama su koyup 170 derece ısıttığınız fırının en altına yerleştirin.
Cheesecake i de fırının ortasına koyun ve pişmeye bırakın üzeri hafif sararana kadar, kapağı sürekli açıp bakmayın!! yaklaşık 50 dakika duracak fırında pişmek için. Fırını söndürdüğünüzde hemen çıkarmayın fırın kapağını aralık bırakıp az soğumasını bekleyin.
Üzerinin sosunu için frambuazı, dilerseniz herhangi başka bir meyve de olur, şeker ile beraber blender ile çırpın.
Nişastayı su ile karıştırıp üstüne ekleyin ve kaynayana kadar ocakta karıştırarak pişirin.
Biraz soğuduktan sonra sosu yaptığınız cheesecake in üstüne dökebilirsiniz. Buzdolabında bir akşam beklesin sonra yemeye hazır olacak👍🏻.
Kalıptan çıkarırken kenarlara dikkat edin yapışmış kenar varsa kalıbın kelepçesini açarken cheesecake çatlamasın, bıçak yardımı ile kenarlardan boşaltın kalıbı sonra kelepçeyi açın.