Yarım su bardağı şeker (meyvenin ekşiliğine kadar artırılabilir)
Cheesecake Limonlu Tarifi Yapılışı
Daha Aşağı tabanı için bisküvi ve cevizleri rondodan geçirip eriyen tereyağıyla karıştırıyoruz.
Sonra kelepçeli tabanına yağlı kağıt serilmiş kek kalıbına döküp eşdeğer şekilde bastırarak yayıyoruz. (yarım saat soğuması lüzumlu dolapta).
Kreması için labne ve şekeri tamamen karıştırıp sonra nişasta, krema, vanilini ekleyip karıştırıyoruz.
Yumurtaları teker teker ekleyip karıştırıyoruz.
En son da limon rendesini ekliyoruz kalıba döküyoruz. (kalıbın etrafını folyoyla sarıyorum ben kenarları koyu renk olmasın diye).
Fırında yaklaşık 1 saat 160 derecede pişiyor.
Kekimizin pişmesine 10 dk kala sosa başlayabilirsiniz.
Sosunu yaparken de ilk olarak çekirdeklerinden ayırdığımız limonları ve portakalı tavaya alıyoruz, nişasta ve şeker ile karıştırıp kıvam alana kaynatıyoruz.
Fazla katı olmamasına uyarı edin çünkü dolapta durunca da katılaşacak zaten sıvı olmalı.
Cheesecake piştikten daha sonra da birazcık fırında ağzı açık beklesin buzlukta 15 dk bekledikten sonra üst sosu dökebilirisiniz. Sağlık olsun.