Gelelim peynir kremalı kekimizi hazırlamaya; evvel bir kapta labne ve kremayı kıvam alana kadar çırpıyoruz.
Şekeri ekliyoruz ve gizeme ile yumurtaları ilave ederek karıştırmaya devam ediyoruz.
Un ,yoğurt ,vanilya, limon suyu ve nişastamızı ilave edip karıştırıyoruz.
Homojen bir kıvama gelince dolaptaki tabanımızın üzerine döküyoruz.
Evvelden ısıttığımız 165 derece kek katına benim fırınım ın üst katı oluyor 50- 55 dakika kadar üzeri çatlamayacak biçimde pişirip kendi halinde soğumaya vazgeçiyoruz.
Kekimiz tamamen soğuduktan sonra çikolata sosumuz için tenceremize kremamızı alıp kaynayıncaya kadar ocağın üzerini yakalıyoruz.
Altını söndürüp içine kuvertür çikolatamıza ilave ediyoruz ve karıştırarak çikolatanın tamamen erimesini sağlıyoruz.
Hazırladığımız bu ganaj çikolata sosu pişen cheesecake üzerine döküp dinlenmeye vazgeçiyoruz.
Bu tatlı en az 12 saat dinlenmeli ki kıvamı lezzeti yerinde olsun deneyin asla pişman olmayacağınız bir tarif ayrıca 1 gün evvelinden yapıldığı için bütün konukluk bir tarif oluyor şimdiden afiyet olsun.