Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,20
  • EURO
    %-0,67
  • ALTIN
    %1,01
  • BIST
    %1,67
Cheesecake

Cheesecake

Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket yulaflı burçak bisküvi
  • 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 600 gram labne
  • 1 kutu krema
  • 1 su bardağı şeker
  • 2, 5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 2 adet yumurta
  • 80 gram çikolata
  • 100 ml krema (Kremayı biraz ısıtıp içerisine çikolataları atıp eriterek cheesecakenin üzerini tamamen kaplayabilirsiniz)

Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Cheesecake tabanı için bisküviyi rondodan geçiriyoruz ve erimiş tereyağı ile iyice karıştırıyoruz.
  2. Kelepçeli bir kalıbın çevresine ve içine-kelepçe yağlı kağıdın üzerine oturacak şekilde-yağlı kağıt seriyoruz.
  3. Ardından kalıbın etrafını folyoyla kaplıyoruz.
  4. Rondo da çekilmiş bisküvi ve fındığı kalıbın tabanına yayıyoruz ve üzerini bardakla bastırıyoruz.
  5. Sonra kalıbı buzdolabına yerleştirip yarım saat kadar donmasını sağlıyoruz.
  6. Cheesecake in tabanı donarken bizde kremasını hazırlayalım.
  7. Labne ve şekeri çırpıcıyla dikkatli bir şekilde fazla hava kabarcığı oluşturmadan çırpıyoruz.
  8. Sonra krema ilave edip 2 dakika çırpıyoruz. Ardından yumurtaları teker teker ekleyerek çırpıyoruz.  .
  9. Un, nişasta ve vanilyayı karışıma ekliyoruz. Ve çırpmaya devam ediyoruz.
  10. Dolaptan kenarları folyoyla kaplı kalıbımızı çıkarıyoruz ve tabanın üzerine, hazırladığımız kremayı döküyoruz.
  11. Kelepçeli kalıbımızı dikkatli bir şekilde  iki kez tezgaha vurup içindeki havayı çıkartıyoruz.
  12. Fırın tepsisine yaklaşık 2 su bardağı ılık su ekliyoruz ve tepsinin içerisine kalıbı yerleştiriyoruz (Kenarları folyoyla dikkatli kapatmış olalım yoksa kalıbın içerisine su girer)
  13. 170-180 derecedeki fırında yaklaşık 45-50dk pişiriyoruz.
  14. Kekin üzeri kızarmaya başlayınca fırını kapatıyoruz ve fırının kapağını 1 saat hiç açmıyoruz kek soğuyana kadar bekletiyoruz.
  15. Soğuyan cheesecake i fırından alıyoruz. Oda sıcaklığına gelince üzerine istediğiniz sosu hazırlayıp (Sos ılık olmalı) buzdolabına kaldırıp 5-6 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz. Deneyenlere afiyet olsun. Beni instagramdan da takip ederseniz sevinirim. 😊.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın