İlk evvel tabanı için kilitli kalıbın tabanına yağlı kağıt seriyoruz robotta 3 kutu sürüklediğimiz burçakların üzerine erittiğimiz tereyağını ilave edip karıştırıyoruz.
Kalıbın tabanına bastırarak yerleştiriyoruz ve dolaba alıyoruz.
Donması için o sırada muhallebiyi pişiriyoruz.
Malzemeleri tencereye alıp kaynayana kadar pişiriyoruz.
Üzerine vanilyasını ilave edip sıcağı çıkması için bekliyoruz.
Dolaba koyduğumuz burçağı alıp kalıbın kenarlarına dilimlediğimiz çilekleri diziyoruz.
Biçimini bozmadan muhallebiyi döküp soğudukdan sonra tekerrür dolaba kaldırıyoruz.
Çilekli jöle için çilekleri 10 dk suda bekletip yeşil kısımlarını arınıp robottan sürüklüyoruz.
2 su kadehi çileği suyu nişastayı şekeri tencereye alıp koyulaşana kadar pişiriyoruz.
Kaynamaya başlayan jöleyi azıcık daha kaynatıyoruz. Koyulaşması için altını kapattığımız jöleyi soğutuyoruz
Soğuyan jöleyi muhallebinin üzerine döküyoruz çok olursa azıcığını ayırabiliriz .
Üzerini streç film ile kapatıp 1 gün dolapta dinlendiriyoruz çileklerle süsleyip servis ediyoruz.